CONTACT US
KONTAKT

Vi söker läkare som är eller vill bli specialist inom hårtransplantation

Poseidonklinikens filosofi

Vi söker läkare som är eller vill bli specialist inom hårtransplantation. För närvarande har vi tre läkare som vardera utför cirka 10-15 behandlingar per månad beroende på beläggning. Poseidonkliniken är en premiumklinik och vår kundgrupp består i huvudsak av män som är 45 år och uppåt, och önskar sig det naturliga resultat som vi vill ge våra kunder. Det innebär att vi noggrant beaktar ansiktets naturliga proportioner, ålder, och håravfallsprocessen för att säkerställa ett långsiktigt resultat som alltid kommer att se naturligt ut med tilltagande ålder. Vid behandlingar av hårfästet är vi mycket noggranna med att designen överensstämmer med ansiktsproportioner samt att rätt typ av hårstrån placeras längst fram i hårfästet. Det som avslöjar en dålig hårtransplantation är om för kraftiga hårstrån placerats i hårfästet. Poseidonkliniken har utarbetat en noggrann metodik för att säkerställa att hårfästet ser naturligt ut.

Vi har som princip att inte göra behandlingar på kunder där vi bedömer risken för att resultatet inte skall se naturligt ut nu eller i framtiden om håravfallet fortsätter. Det gör av vi många gånger får säga nej till yngre män.

Hårtransplantation är en tillväxtmarknad

Marknaden för hårtransplantation växer lavinartat och är den estetiska behandlingsform som har störst tillväxtpotential av alla behandlingar. Poseidonkliniken startade 2011 och är idag Sveriges ledande klinik inom hårtransplantation. Bland våra kunder återfinns artister, skådespelare, framträdande affärsmän, författare och politiker. Cirka fem procent av våra kunder är kvinnor.

Hur genomförs en hårtransplantation på Poseidonkliniken?

Poseidonkliniken använder FUE-metoden (Follicular Unit Extraction) när hårsäckar tas ut från givarområdet. Vi använder vi ett cylinderformat instrument (punch) som är kopplat till ett elektriskt oscillerande handhållet instrument. Processen att ta ut hår tar mellan tre och fyra timmar.

Efter extraktionsmomentet serveras lunch och därefter skall håret implanteras. Implantation sker med en implantationspenna (Direct hair implantation implanter). Fördelen med implanterpennan är att det enkelt går att placera hårsäcksenheterna så att håret växer i naturlig vinkel och riktning och att läkningstiden är kort.

Rehabiliteringstiden är mycket kort. Kunden kan träna efter en vecka, bada i hav och bassäng efter två veckor, sola hjässan efter fyra veckor. Poseidonkliniken lämnar en garanti som innebär att om kunden inte inom tolv månader fått ett meningsfullt resultat så gör vi om behandlingen utan kostnad.

Kravspecifikation

 • Arbetstid ca 5 – 15 dagar per månad eller enligt överenskommelse. Arbetstid vardagar med möjlighet att till viss del förlägga arbetstiden till helger.
 • Kan vara lämpligt som deltidstjänst eller extrajobb.
 • Ersättning enligt överenskommelse. Fakturering kan ske via bolag.
 • Arbetstiden 6-10 timmar per dag beroende på behandlingens komplexitet.
 • God samarbetsförmåga.
 • Svensk läkarlegitimation eller EU-läkare med svensk läkarlegitimation, eller kunskaper i svenska som krävs för att få svensk läkarlegitimation.
 • Under provperiod sker betald träning och upplärning. Att lära sig att göra hårtransplantation brukar enligt vår erfarenhet ta totalt sett 30 – 40 dagar. Träning kan genomföras med cirka 10 dagar per månad, och kan även förläggas till helger
 • Höga krav på noggrannhet
 • Intresse för hårtransplantationer
 • God estetisk känsla, god finmotorik, noggrannhet, uthållighet och koncentrationsförmåga.
 • Lämplig ålder 25 – ca 50 år beroende på förmåga att arbeta stillasittande under flera timmar.
 • Poseidonkliniken sitter i mycket vackra lokaler på Nybrokajen 5 i Stockholm med utsikt över Nybroviken, Strandvägen och Dramaten.
Anställan sökes till:
info@poseidonkliniken.se

Poseidonkliniken AB
Nybrokajen 5
111 48 Stockholm
Läs mer om hårtransplantation

Poseidonkliniken

Poseidonkliniken was started in 2011. We are located in nice and modern offices at Nybrokajen in Stockholm with a beautiful view of Nybroviken bay.
CONTACT
Monday - Friday 09 AM – 5 PM
Nybrokajen 5, 111 48 Stockholm